Właśnie pod tytułem „Wapń – budulec handlowej trwałości owoców jagodowych” w dniu 30 marca odbyło się webinarium. W gronie zaproszonych ekspertów znaleźli się dr Piotr Chohura z UP we Wrocławiu, dr Paweł Krawiec z Horti Team oraz Jan Szałas, przedstawiciel Szałas agro. Wszystkie prezentacje jak i większość zadanych przez widzów pytań dotyczyło żywienia roślin wapniem. Jego dostatek, odpowiednia forma i warunki do pobierania to czynniki silnie warunkujące uzyskanie plonu spełniającego wygórowane wymagania jakościowe odbiorców.
Podczas webinaru omówione zostały nasze doświadczenia przeprowadzone w gospodarstwie dr Pawła Krawca z biostymulatorem Bioup®, który jest również produktem doskonale wpływającym na jakość owoców, jak i również dwuletnie doświadczenia z HortiCaltech opartym na przełomowej technologii CaT™.
Tym, którzy z nami byli podczas webinarium serdecznie dziękujemy za udział! Tych natomiast, którzy nie mieli takiej możliwości oraz zainteresowanych tematem wapnia zachęcamy do zapoznania się z artykułem podsumowującym spotkanie oraz obejrzenia nagrania w serwisie YouTube.